HRVATSKI  |  ENGLISH  |  DEUTSCH  |  РУССКИЙ
bioci


Tehnički opis

Nosivu konstrukciju čini armiranobetonski sustav stupova, zidova i ploča. Zgrada je temeljena na AB ploči.

Vanjski zidovi građevine su armiranobetonski, s termoizolacijom od stiropora i završnim slojem polimerne žbuke – demit fasada.

Unutarnji pregradni zidovi izvedeni su od gipskartonskih ploča sa ispunom od min. vune i od blok opeke različitih debljina.

Krov je ravni neprohodni, višeslojni s neophodnim hidro i termoizolacijskim slojevima sa završnim zaštitnim slojem od polimerne hidroizolacijske trake.

Vanjska stolarija (prozori, vrata i ostakljene stijene) stanova je PVC i/ili ALU, ulazna vrata u zgradu su od plastificiranih aluminijskih profila i limova, a ostakljenje termoizolirajućim staklom.

Unutarnja vrata se izvode kao stolarske stavke u drvenim dovratnicima za suhu ugradnju. Ulazna vrata u stanove su protuprovalna. Sve vanjske prozorske klupčice su aluminijske.

Ličilački radovi
Unutarnje površine fasadnih zidova žbukaju se i liče disperzivnim bojama za interijere. Gipskartonski pregradni zidovi se gletaju i bojaju disperzivnim bojama za interijere, osim u sanitarnim prostorijama gdje se zidovi oblažu keramičkim pločicama do visine dovratnika.

Toplinska zaštita izvodi se prema elaboratu građevinske fizike s ciljanim najvišim energetskim razredom.

Podovi
U stambenim etažama ugrađuje se parket s pripadajućim soklima, osim sanitarnih čvorova , kuhinja, balkona, hodnika  i terasa koji će biti obloženi keramičkim pločicama I klase. Zajednički hodnici i stubišta opločeni su keramičkim gres pločicama.

Zidne obloge
Kupaonice, toaletni prostori i kuhinje dijelom površine oblažu se keramičkim pločicama I klase, dok se ostatak površine gleta i liči bijelom bojom.

Kupaonice i WC-i
Sanitarna oprema bijele boje, armature kromirane. Ugrađena tuš kada, jednoručna slavine i tuš garnitura. Zidna WC školjka s ugrađenim vodokotlićem i poklopcem. Umivaonik, jednoručna slavina i ogledalo od kristalnog stakla.

Prilaz osobnim vozilom
Ulaz u naselje je planiran iz ulice Put Bioca. Za osobna vozila predviđena je podzemna garaža i parkirna mjesta na građevnoj čestici. Svaki stan ima osigurano najmanje jedno parkirno mjesto u garaži.

Vanjsko uređenje
Projektom vanjskog uređenja detaljno su obrađene hortikulturno uređene površine i plohe u završnoj obradi različitih vrsta popločenja.

Liftovi
Sve zgrade opremljene su osobnim dizalima nosivosti 600 kg / 8 osoba koji povezuju sve etaže.

Instalacije vodovoda i kanalizacije
Planirani stambeno-poslovni centar Bioci priključuje se na javne sustave vodoopskrbe i odvodnje. Za svaki stan, odnosno poslovni prostor predviđeno je zasebno mjerenje potrošnje vode (zasebni individualni vodomjeri).

Strojarske instalacije
Građevina se priključuje na javnu plinoopskrbnu mrežu. U ulaznim prostorima stambenih vertikala smješteni su mjerni uređaji.
Etažno centralno grijanje i priprema tople vode bit će turbo bojlerom centralnog etažnog grijanja 80/60 °C. Dovod plina osiguran je do štednjaka.

Ispuh kuhinjskih napa po stanovima predviđen je u vertikalni odvodni kanal.
U dnevnom boravku predviđeno je hlađenje pomoću split-sistema, pri čemu je vanjska jedinica smještena na ravnom krovu zgrade 

Elektroinstalacije
Razvod električne energije do razdjelnica stanova se izvodi preko sustava etažnih mjernih ormarića u okviru kojih se nalaze i električna brojila za mjerenje potrošnje električne energije stanova.
Napajanje i mjerenje potrošača zajedničke potrošnje (dizalo, crpna stanica, rasvjeta stubišta, hodnika i garaže, sustavi portafona i zajedničkog antenskog razvoda i sl.) se izvodi preko posebnog razdjelnika.
U objektu je predviđena rasvjeta općih zajedničkih prostora stubišta, hodnika, garažnog prostora, ulaza/izlaza iz objekta i spremišta.
Za slučaj nestanka električne energije u stubištu i garaži su predviđene sigurnosno-protupanične svjetiljke.
Na razini stana su predviđene plafonjere u prostorima sanitarija.
Za rasvjetu ostalih prostora predviđen je dovoljan broj rasvjetnih izvoda iz stropa.
U svim prostorijama stanova predviđen je dovoljan broj utičnih mjesta.
U svakom stanu su predviđeni priključci za potrebe split-sustava klimatizacije i priključci ventilacije sanitarija.
Gotovo u svim prostorijama su predviđeni telefonski priključci.
Korisnik ima mogućnost priključaka i više od jedne izravne telefonske linije. Autonomni antenski sustav zgrade omogućuje prijem i distribuciju devet zemaljskih TV programa, UKV radio programa, uz upotrebu satelitskog prijemnika i svih nekodiranih satelitskih programa sa satelita ASTRA i HOT BIRD. Pozivna-govorna audio komunikacija između posjetitelja na kućnom ulazu i pojedinog stana se uspostavlja putem sustava portafona.