Automati za igre na sreću u hotelima

Casina se gotovo u pravilu nalaze u sklopu hotela nudeći dodatni zabavni sadržaj. Ujedno se ove prostorije za igru na sreću poistovjećuju s raskoši i imućnosti zahvaljujući pop kulturi koja se proširila putem filmske industrije, a i tome što određuju dress code svojim posjetiteljima.

Automati za igre na sreću najčešće se nalaze u takozvanim automat klubovima. Međutim, i u casinima se osim stolova za igru nalaze automati za igre na sreću. Ovim strojevima koji mogu biti elektronički i mehanički, upravljaju programi. Dobitak se postiže uplatom određenog iznosa, odnosno njegove protuvrijednosti u žetonima, a dobitak je slučajan. Pravila njihove igre su utvrđena prema međunarodnim standardima.

Ministarstvo financija Republike Hrvatske izdaje ovlaštenje za pregled ispravnosti ovih uređaja pravnoj osobi koja zadovolji uvjete određene posebnim aktom. Isto ministarstvo certificira sve sustave i igre, te daje odobrenja za rad, a nepoštovanje propisanih uvjeta podležno je strogim sankcijama, što govori u prilog da se rizik u ovom slučaju nikako ne isplati, te da je u poslovni plan potrebno uvrstiti plaćanje propisanih (a i dosta paprenih) godišnjih iznosa za priređivanje igara na sreću na automatima.

Iako rulet i dalje ne gubi na svježini, igre na automatima u posljednje vrijeme sve više potiskuju ostale igre na sreću koje se igraju s djeliteljem uživo. U početku su nastale kao simpatična zamjena kartaškim igrama, ali s vremenom porasle u najunosniji tip igara na sreću. Zahvaljujući još lakšoj dostupnosti, valja spomenuti i internetske igraonice ili Online casina poput King Neptunes koje pružaju identičan korisnički doživljaj, a i kao ostali priređivači igara na sreću podložni su zakonskim propisima. Igre na automatima za sreću vrlo su jednostavne, imaju zabavnu priču popraćenu zvučnim i vizualnim efektima, a jackpot može dosegnuti cifru uvećanu za više milijuna puta od uložene. Među omiljene igre na automatima spadaju blackjack (koji se kod nas naziva i ajnc), poker i već spomenuti rulet koji ima i svoju automatsku inačicu i naziva se elektronskim ruletom.